onsdag 14 oktober 2015

Tidningsmysteriet av Martin Widmark

En dag när Lasse och Maja är ute och går möter de en mycket upprörd Muhammed Karat som hoppar på en tidning samtidigt som han skriker om att tidningen ljuger. När de tittar på rubriken förstår de varför. "Muhammed Karat erkänner: Jag använder falska diamanter i mina smycken. Står det med stora bokstäver på framsidan av tidningen.

När Maja och Lasse forskar visare i saken förstår de att flera personer i Valleby har blivit falskt anklagade de med. Tidigare har det stått i tidningen att tidningschefen slår sina anställda, att dagisfröken Britt äter upp barnens mat, att rektorn erkänner att han har fuskat och att polismästaren har pallat äpplen. 

Lasse och Maja bestämmer sig för att ta reda på vem det är som skriver de falska artiklarna. De besöker tidningsredaktionen där det råder visst kaos och ingen har tid för dem. De får i alla fall träffa tidningschefen Marklund, Pia Penn-Tax fotograf, Sigge Jansson reporter och tidningsbudet Uno Svan. Det måste vara någon av dem som har gjort det. Lasse och Maja bestämmer sig för att rigga en fälla, men kommer den skyldiga att gå i den?

Jag tyckte om den här boken. Det var svårt att gissa vem som hade gjort det och slutet var trevligt.

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, Bokus, cdon), e-bok (Bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, Bokus).

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Hotellmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet
Zoomysteriet


David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln

Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar