fredag 23 oktober 2015

Det spökar, Sigge av Lin Hallberg

Det här är den åttonde boken om Elina och hennes ridskola där älsklingshästen Sigge finns. Elina har precis börjat trean och ser fram emot en ny termin i stallet. Hon och de andra tjejerna i hennes ridgrupp har vant sig vid varandra och vid hästarna. De har varsin älsklingshäst. För Elina är det Sigge så klart. Hannas älsklingshäst är Molly, Mattis har två älsklingshästar Sam och Nanou och Agnes favorit är Japp.

När de kommer till ridskolan möts de av en överraskning två nya barn ska börja i deras grupp Rosanna och Eric. Det rör om i gruppen Rosanna är duktig på att rida och hon tycker också om Sigge. Elina oroar sig mycket för hur det kommer att bli om Rosanna också bestämmer sig för att Sigge är hennes älsklingshäst. 

Elinas lillasyster Linnea börjar också rida på samma ridskola som Elina i knattegruppen. De får hoppa för första gången. Förra årets föl säljs och de lyckas övertala Ingela att få ha halloweenkväll i stallet. Stortjejerna planerar kvällen med hjälp av de vuxna och det blir en mycket trevlig kväll. 

Det här är en trevlig och välskriven bok. Den är mycket vardaglig och det händer egentligen inte så mycket. De rider och Elinas tankar är mycket upptagna av stallet och hästarna. Rosanna kommer in och rör runt en del i flickgruppen. Vilket får Elina att kämpa med avundsjuka och att ta in en ny i gänget. Jag tyckte om den här boken trots att stall och hästar aldrig har intresserat mig. 

Böckerna om Sigge:
Äventyr med Sigge
Det spökar Sigge
Hoppa högt Sigge
Äntligen Sigge
För Alltid Sigge
Sommaren med Sigge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar