onsdag 19 november 2014

Drömmen av Pia Hagmar

Det här är den tredje boken om Millan och livet börjar äntligen se riktigt ljust ut för henne. Hon är faktiskt ägare till en häst fina Glimra som hon tack vare Marianne, ägare av stallet där hon hjälper till, kunnat byta till sig mot den lilla ponny som hennes pappa gav henne. Glimra är mycket nervös och vågar inte lita på Millan, men de gör framsteg varje dag. Hon har fått en vän, Joel, som nog gärna skulle vara mer än en vän om Millan lät honom. Hans pappa dricker också för mycket och för första gången någonsin har Millan någon i sitt liv som hon kan anförtro sina hemligheter och som hon vågar ta med sig hem. Hem dit det är bra just nu. Pappa har inte druckit på över en månad och mamma mår bättre. Hon ligger inte bara hemma och gråter. Det finns mat i kylskåpet och pappa leker till och med med Josef, Millans 5-åriga lillebror som hon älskar över allt annat.

Det är knappt att Millan kan tro att det kan vara så här bra och hon vågar inte lita på att det ska hålla, men så börjar hon drömma. Drömma om en jul då hennes pappa inte blir full och hennes mamma inte ligger i sängen och gråter. Hon börjar våga drömma om och hoppas på en riktig jul, inte med en massa julklappar (det vet hon att hon inte kommer att få och nu när hon har Glimra behöver hon ingenting annat) utan med dem tillsammans som en lycklig familj. Inte minst för Josefs skull hoppas hon så att han äntligen ska få uppleva en riktig jul. Allt eftersom dagarna går och pappa fortfarande är nykter så växer hoppet sig starkare.

Men så händer något som hotar Millans dröm och i desperation gör hon något som hon bittert kommer att ångra och som hotar att förstöra precis det hon ville skydda.

Jag har aldrig varit en storläsare i genren hästböcker. De är ju lite som fem-böckerna av Enid Blyton eller allting som Harlequin ger ut extremt förutsägbart och har man läst en bok eller baksidan på den bok man håller i så kan man förutsäga hela handlingen. Den här boken är inte alls sådan därför drar jag mig lite för att ens kalla den för hästbok. Millan är en stark tjej med ett helt liv där ridningen och hästarna ingår som en del. Jag tycker mycket om alla böckerna om Milla. De rekommenderas.

Man kan köpa den här boken som ebok (adlibris, bokus, cdon) eller inbunden (bokus, cdon, adlibris).

Böckerna om Millan:
Millan
Sveket
Drömmen

Andra böcker av Pia Hagmar:
Dödens hus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar