söndag 10 augusti 2014

Undetected av Dee Henderson

Det här är den tredje boken i Dee Hendersons senaste serie. Jag blev förtjust i Dee Hedndersons böcker när jag läste henne serie om syskonen O'Malley. Den här serien har jag aldrig varit särskilt förtjust i. Den första boken Full Disclosure tyckte jag var urfånig och jag tyckte inte alls om huvudpersonen, Ann den perfekta. Den andra Unspoken var något bättre, vilket i det här fallet verkligen inte säger särskilt mycket, men urfånig den med. Den här boken är absolut den bästa i serien, men med den jämförelsen säger det just ingenting...

Gina Gray är ett geni. Hon har universitetsexamen i flera olika ämnen och redan vid 20 års ålder gjorde hon en upptäckt som gjorde tillvaron säkrare för USAs ubåtar. Eftersom hennes bror Jeff är u-båts kapten så har det varit viktigt för henne att på alla sätt hon kan göra hans jobb säkrare. Nu har hon precis blivit singel efter ett två-årigt förhållande och hon flyttar tillfälligt hem till sin bror. Hon kommer dit för att få lite ordning på sina tankar men med baktanken att Jeff ska få introducera några av sina singelvänner för henne. Hon är  30 år gammal och redo att träffa någon. Dessutom har hon gjort ännu en upptäckt som har potential att förändra livet för u-båtsbesättningar och hon skulle vilja undersöka om hennes idé fungerar i praktiken.

Mark Bishop är kapten på u-båten Nevada. Han är änkling sedan hans fru Melinda dog i en bilolycka några år tidigare och nu börjar han känna att det är dags att gå vidare i livet. Han skulle vilja hitta någon han kan dela sitt liv med. När Ginas bror Jeff vill att han ska bjuda ut Gina säger han dock nej. Han är för gammal för henne. Det skulle aldrig gå bra. Istället introducerar Jeff sin vän Daniel Field som är den perfekta gentlemannen. Han är helt enkelt perfekt på alla sätt och vis. Han och Gina börjar dejta och snart verkar det som om att det kommer att förlova sig. Då kommer Mark på att han är kär i Gina och han börjar visa sitt intresse på alla sätt han kan.

Jag tyckte att den här boken var lite konstig för i de flesta andra böcker Dee Hendersson har skrivit har en trillerliknande intrig och en kärleksberättelse. Det här var bara en kärleksroman. Daniel och Mark är perfekta gentlemän till och med när de är intresserade av samma kvinna. Vem du än väljer så kommer vi fortfarande vara vänner. Må bästa man vinna. Verkar lite otroligt... Att introducera Daniel och göra det till ett triangeldrama verkar helt onödigt när vi genom att läsa baksidan och titta på framsidan inser att Gina och Mark kommer att bli ihop. Den komplikationen gjorde dock att vägen dit blev lite mer intressant. Boken var väl okey, men det är bara en kärleksroman inget annat. Om du ska läsa något av Dee Henderson rekommenderar jag att du läser hennes böcker om syskonen O'Malley. Och låt för all del bli att läsa de första två böckerna i den här serien.

Jag läste den här boken på min läsplatta. Man kan köpa den som inbunden (bokus, cdon), pocket (cdon, adlibris, bokus) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Böckerna i den här serien:
Full Disclosure
Unspoken
Undetected
Taken

Andra böcker som jag läst av Dee Henderson:
Jennifer: An O'Malley Love Story
Danger in the Shadows (prequel)
The Negotiator
The Guardian
The Truth Seeker
The Protector
The Healer
The Rescuer
True Devotion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar