söndag 7 oktober 2012

Mors roser av Janette Oke

Angela var bara 15 år när hon förlorade båda sina föräldrar först sin pappa och sedan sin mamma. Sedan dess har hon och hennes två år äldre bror Thomas tagit hand om gården och de tre yngre syskonen, Derek, Louise och Sara, så gott de har kunnat.

Trots att deras föräldrar dog har Angela och Thomas klarat sig ganska bra. Thomas har tagit hand om gården och Angela har tagit hand om hushållet och de yngre syskonen. Angela är nu nästan 18 år och livet börjar förändras för henne och syskonen. Louise är på väg in i tonåren och för henne ser det inte ut som om de åren kommer att bli lätta. Angela står ofta fundersam inför hur hon ska hantera Louise humör och uppförande. Hur ska hon lyckas lära henne och de andra allt det som mamma lärde henne. Till sin förvåning inser Angela att Sara inte kommer ihåg nästan någonting av sina föräldrar och Louise bara lite, så hon inför minnesleken, där de berättar sina minnen för varandra.

De senaste åren har både Angela och Thomas ägnat all sin tid åt gården och inte haft mycket tid för nöjen. Detta förändras nu och Angela och Thomas går på olika fester och andra tillställningar tillsammans med de andra ungdomarna i byn. Det är nu Angela inser att Thomas kanske inte kommer att vilja stanna på gården så länge till. Flera av flickorna är intresserade av honom och dessutom inser Angela att han egentligen inte vill vara bonde. Hur ska de gå för dem om Thomas gifter sig eller flyttar för att plugga? Samtidigt blir deras nya granne Carter Stratton intresserad av Angela och hon av honom. Kan han vara den man som hon ska spendera resten av sitt liv med?

Den här boken var så där lite halv bra. Det var lite tråkigt att Angela inte hade några andra ambitioner än att  uppfostra sina syskon och gifta sig. Boken slutade precis som jag trott. Inga större överraskningar alltså.

Den här boken är på norska inköpt på någon second hand någon gång. Jag tror inte att har blivit översatt till svenska, men på engelska heter den "Roses for Mama" och finns att köpa som ebok här eller här. Om du vill köpa den som vanlig bok finns den på bokus.

Böcker i serien Women of the West:
1. The Calling of Emily Evans
2. Julia's Last Hope
3. Roses for Mama
4. A Woman Named Damaris
5. They Called Her Mrs. Doc
6. The Measure of a Heart
7. A Bride for Donnigan
8. Heart of the Wilderness
9. Too Long a Stranger
10. The Bluebird and the Sparrow
11. A Gown of Spanish Lace
12. Drums of Change

Böckerna i serien Seasons of the Heart:
Once Upon a Summer
The Winds of Autumn
Winter is Not Forever
Spring's Gentle Promise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar