fredag 1 december 2017

1. Tio små förskolebarn av Ulf Nilsson Pixi adventskalender 2015

I år har vi en adventskalender med en Pixibok varje dag i min etta. Jag köpte den här kalendern billigt när de sålde ut den förra året så därför är det inte årets pixikalender vi har. Vi öppnar en lucka om dagen, läser boken och sedan får det barn som öppnade luckan ta hem boken.

Bakom första luckan gömde sig den här boken, Tio små förskolebarn. Det handlar om en liten förskola med tio barn och två förskolelärare. I den här boken ger de sig ut på en utflykt. Redan på vägen till skogen somnar ett av barnen och deras fröknar har ett visst sjå med att hela tiden räkna och se till att alla är med. Efter en lång promenad kommer de till skogen där de leker och åker pulka. Undan för undan somnar fler och fler av barnen. På hemvägen sover de allihop och det är inte så lätt för fröknarna att få med sig alla sovande barn. När de äntligen sitter på bussen hem somnar fröknarna också, men de vakar i tid för att hinna kliva av. När de kommer hem till förskola. Vaknar barnen igen.

Det här var en trevlig bok med detaljerade bilder. Vi råkade in de tio barnen på de olika uppslagen och konstaterade att barnen somnade en efter en. Även om mina sju-åringar inte är den tänkta målgruppen tyckte de att den här boken var helt okey. Det tyckte jag med.

Pixi adventskalender 2015:
1. Tio små förskolebarn av Ulf Nilsson
2. Bockarna Bruse
3. Nejlika och lilla lilla syster av Hanna Zetterberg
4. Pingvinen som blev arg av Bullas Jonas Jansson
5. Stinas ljud av Lisen Adbåge
6. Vi tar bussen av Nils Andersson
7. Vem är bäst? av Stina Wirsén
8. Busiga Bebben trollar av Thomas Svensson

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus och cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar