fredag 25 november 2016

Sommar i Stora Skogen av Ulf Stark

Det här är en uppföljare till Jul i Stora Skogen. Sommaren har kommit till skogen. Hustomten Vrese går runt på sin gård och är vresig. Humlan ska flytta säger den. Man ska inte fästa sig vid något eller någon säger han till sig själv man blir bara besviken när man blir lämnad. Han har inte varit tillräckligt vresig. Det ska det bli ändring på nu.

Samtidigt i kaninernas håla den väldiga gamla eken in Stora Skogen minns kaninfamiljen julen och det trevliga julfirandet i Stora Skogen tillsammans med tomten Vrese. Finns det inte något att fira på sommaren med? Jo, farbror Kina har hört talas om något som heter midsommar, men vad är det och hur firar man det? Ingen vet så de bestämmer sig för att fråga Uggla. Sagt och gjort de ger sig av för att fråga Uggla. De har dessutom turen att hitta honom på gott humör, men även om Uggla har hört talas om midsommar så blir de inte mycket klokare på hur de ska fira den.

Det har kommit en svart kanin till skogen han heter Aki och Nina börjar känna saker som hon aldrig har känt förut. Det är inte lika roligt att leka längre, utom när hon får leka med Aki då kan hon leka hur länge som helst. Tyvärr tycker inte pappa om Aki eftersom han har förolämpat hans mest älskade ägodel, hatten.

Så en dag börjar det regna en riktig storm. Många djur tar sin tillflykt till kaninernas håla i den stora eken. Där kan de vara trygga tänker de och kaninerna släpper glatt in alla som kommer. Då går dörrarna till hålan sönder och den svämmar över med vatten. Vart ska de nu ta vägen? Då kommer de att tänka på Vrese. Han har en stor gård nog kommer han att ta emot dem. Snart har mängder med djur tagit sin tillflykt till Vreses gård, utom Aki som försvann när han skulle rädda pappas hatt. Vart kan han ha tagit vägen? Och Vrese vet allt om midsommar när alla är samlade och mår bra ska de kunna fira tillsammans igen.

Jag tyckte att den här boken var en trevlig fortsättning på Jul i Stora Skogen. Jag är mycket förtjust i de fina bilderna. Jag lånade boken på biblioteket man kan köpa den från adlibris, bokus och cdon.

Andra böcker i samma serie:
Jul i stora skogen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar