fredag 4 november 2016

Glassbilen som försvann av Suzanne Mortensen

Det här är den första boken i serien Dickens detektivbyrå. Tvillingarna Svana och Svante i Åhus har blivit lovade sommarjobb hos Rudolf Rippel. De ska få sälja glass till turister när han åker ut med sin glassbil. Rudolfs glass är den godaste i stan, Svana och Svante ser fram emot sitt sommarjobb. Då försvinner glassbilen och med den tvillingarnas jobb. De är besvikna men för Rudolf är det en katastrof att bli av med den inkomst han räknat med att få från glassförsäljningen.

Tvillingarna är ganska nedstämda när de får syn på en äldre dam som kör en grön Morris Minor lastad med flyttkartonger och har ett piano fastsurrat på taket. De blir nyfikna på vem det kan vara och tar genast kontakt. Den äldre damen visar sig vara privatdetektiv Clara Dickens. Hon har löst många kluriga fall under sin långa karriär och när en av hennes tacksamma klienter ger henne ett hus i Åhus som tack för hjälpen bestämmer hon sig för att flytta dit. Hon har dock ingen tanke på att dra sig tillbaka utan med sin spårhund Safir tänker hon fortsätta att jobba, men nu med Åhus som bas. Tvillingarna blir eld och lågor och erbjuder sig genast att hjälpa till. De känner ju alla i Åhus. Clara utnämner dem genast till sina assistenter och så har Svante och Svana fått ett nytt sommarjobb.

Än så länge har Clara inget jobb. Människorna i Åhus är inte så vana vid privatdetektiver och trots en stor annons i tidningen har ingen hört av sig. Clara börjar fundera på om det kommer att finnas jobb åt henne i Åhus, annars kan hon inte bo kvar. Då kommer tvillingarna att tänka på Rudolf och hans försvunna glassbil kan inte det bli Claras första fall i Åhus att leta reda på den. Efter att hon pratat med Rudolf tar Clara sig an fallet med den försvunna glassbilen som visar sig bli svårare än någon kunnat ana.

Början på den här boken tyckte jag var ganska seg, men sedan blev det bättre. Lite kul med en äldre dam i rollen som detektiv.

Jag lånade den här boken via appen Biblix och läste den på min platta. Man kan köpa dem som ebok (bokus, cdon, adlibris) eller häftad (adlibris, bokus, cdon)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar