onsdag 10 augusti 2016

Teddy på rymmen av Lin Hallberg

Det här är den sjätte boken om Teddy och Elsa. Teddy är fortfarande en mycket busig ponny, men sedan han och Elsa började på ridskolan så går det bättre. Elsa trivs verkligen på ridskolan och när ingen kan hjälpa henne att ta med Teddy dit så får hon åka själv med de andra ridskoleflickorna och prova på att rida på en av ridskolehästarna. De får till och med prova på att hoppa och Elsa älskar det.

Hemma på gården är det snart dags för Elsas och Mikaelas lillebror eller lillasyster att födas. Mamma är hemma i väntan på syskonet, men det blir inte så roligt som Elsa tänkt sig eftersom mamma inte orkar göra särskilt mycket. Dessutom lyckas Teddy rymma, mer än en gång. Han ställer till det hos grannen och den andra gången han rymmer är det på väg att sluta riktigt illa.

Kajsa, Elsas bästa vän, har sin kanin hemma hos Elsa eftersom hennes bror är allergisk, och hon kommer över. Då leker de med sina kaniner och lär dem att hoppa. Elsa tycker ändå att det är ganska skönt när Kajsa åker hem och senare den kvällen bestämmer deras lillebror sig för att komma. Han är väldigt söt, men skriker mycket. Mamma säger att det tar ett tag för bebisar att vänja sig vid att vara i världen och att det kommer att bli bättre. Det stämmer faktiskt.

När de hämtar Teddy efter hans senaste rymning så får de även med sig ännu ett husdjur till gården som redan har två hästar, två katter, en gris och två kaniner.

Det här är en trevlig och lättläst bok i serien. Den passar dem som tycker om djur och lämnat den första nybörjarläsningen och få lite mer utmaning.

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon).

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar