söndag 13 april 2014

Miklagårds lås av Martin Widmark

Det här är den femte delen i Marin Widmarks serie om Halvdan Viking. Halvdan Viking, Björn Smed och Meia har lyckats övertyga Grimulf om att han ska ta med dem på sin resa till Miklagård. Halvdan har bestämt sig för att han ska hitta sin pappa som lämnade honom i Norrbyn efter att han skadade sig och inte kunde följa med honom på vikingaresa.

De är nu framme i Miklagård där Halvdan hoppas på att hitta sin pappa och där Grimulf tänker ta tillbaka rubinen Odens andra öga från Kejsaren Basileios. Förra gången han var i Miklagård blev han av med sitt ena öga så nu är han ute efter revansch.

När de tagit sig in i Miklagård börjar Halvdan och Meia leta efter Halvdans far, Leif. Det visar sig att han har retat upp större delen av staden genom att vinna i kortspel och nu befinner sig i fängelse. Grimulf är helt fokuserad på ädelstenen och det går bättre för honom med det projektet än man kanske kunnat tro. Dock visar det sig att han inte alls är intresserad av att hjälpa Halvdan få ut sin pappa ur fängelset. I alla fall inte förrän ödet ger honom en mycket tydlig knuff i den riktningen.

Det här var en okey bok. I slutet är de hemma igen och har Halvdans pappa med sig så det är mycket möjligt att det här är den avslutande boken i serien.

Av någon anledning finns inte den här boken som ebok. Du kan köpa den som inbunden bok från adlibris, bokus eller cdon.

Böckerna om Halvdan Viking:
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

Andra böcker av Martin Widmark:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tågmysteriet

David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar