tisdag 19 november 2013

Kleopatras trädgård av Martin Widmark

Det här är den sjätte delen i serien om David och Larissa. Den senaste boken i serien gavs ut år 2009 så jag trodde inte att det skulle bli fler böcker i den här serien. Jag blev därför glatt överraskad när jag fick se att den här boken hade kommit ut.

Melkior är i Rom för att en av hans vänner, Monica Falcado, som är arkeolog ska presentera nya fantastiska fynd som hon gjort. David och Larissa har fått följa med för och de passar på att turista lite i staden dagen innan den stora presentationen. När de sitter på ett litet café upptäcker Larissa att det enligt kartan finns katakomber i närheten och en man på caféet erbjuder sig att guida dem i dem. Väl där nere är de snart fullkomligt utelämnade åt sin guide eftersom de inte kan hitta ut på egen hand. Då börjar det bli otäckt. Deras guide visar sig veta vad de heter och innan de vet ordet av har han fört dem till ledaren för ett slutet sällskap som vill ända på världsordningen och till detta vill de ha Melkiors hjälp. Melkior säger nej och sedan springer deras guide ifrån dem i katakomberna. Larissa och David tappar bort Melkior och är snart övertygade om att de kommer att dö i katakomberna. Då får de vatten, blir hjälpta ut och lovade att om de bara kan hjälpa dem med det Melkior sa nej till kommer även Melkior att bli räddad.

Nu har Larissa och David inte så mycket val så mycket motvilligt bestämmer de sig för att göra det som de blivit ombedda att göra. Men Larissa tänker inte lägga sin platt och bara gå med på alla krav. Hon kommer på ett motdrag.

Den här boken var okey. Lite småspännande, lättläst för en vuxen (men inte galet lättläst som LasseMaja böckerna) och med lite historieanknytning.

Andra böcker i samma serie:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

LasseMaja böcker:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet

Böckerna om Halvdan Viking (också skrivna av Martin Widmark):
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

Man kan köpa den här boken som inbunden (cdon, bokus, adlibris) eller ebok (cdon, bokus, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar