måndag 2 september 2013

Signs and Wonders av Philip Gulley

Det här är den tredje boken om Sam Gardner som är pastor i en kväkarförsamling i den lilla staden Harmony. Sam är nu inne på sitt tredje år som pastor i sin egen hemstad. Det är inte alltid lätt att vara pastor och det blir inte lättare när man jobbar i sin hemstad där man har känt alla så länge man kan minnas. Det är inte heller lätt att vara pastorsfru. Barbara är trött på att Sam jobbar så gott som varje dag och allt som oftast säger han till någon kommitté eller grupp i kyrkan att Barbara ska hjälpa till med det ena eller andra. Barbara har bestämt sig för att vad hon och Sam behöver är lite semester på tu man hand. När hon så vinner en semesterresa verkar allt perfekt tills hon berättar det för Sam och han vägrar följa med eftersom han har något kommitté möte som han måste gå på. Barbara åkte tillsammans med Mabel i stället och hemma i Harmony går Sam och undrar om han kanske fattat fel beslut.

Sam blir invald som ordförande i bibliotekskommittén eftersom de vill sparka bibliotekarien men inte vågar tala om det för henne. Sam vill inte sparka henne utan försöker istället komma på ett sätt att låta henne behålla jobbet.

Dale Hinshaws senaste projekt är frälsningsballonger, ballonger med ett bibelbudskap i. Sam håller andan och hoppas att detta hans senaste ryck ska gå över fort. Annars är den stora skillnaden mellan Dales och Sams förhållande till Gud att Sam tagit emot lite mer nåd och även kan förmedla en del av den här nåden till andra. Nej, vi duger inte som vi är men vi duger p.g.a. vad Jesus har gjort. Vi är alla syndare men för alla som vill finns det ett nytt liv i Jesus vi behöver bara ta emot det.

""What's wrong with people appriciating who they are, Dale?"
   "Because who we are isn't good enough, Can't you see that? We're sinners. Why should we feel good about that?"
   "Because that's not all we are", Sam said."And, Dale, how do you think God feels when He creates someone, and they spend their entire lives wishing they were someone else. Isn't that being ungrateful?"" sida 110 - 111

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends
A Place Called Hope
A Lesson in Hope

Man kan köpa den här boken från adlibris och bokus. På bokus finns den även som ebok (även om den är mycket dyrare som ebok.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar