lördag 14 september 2013

A Bride for Donnigan av Janette Oke

Donnigan har en egen gård långt väster ut i Amerika. Han har ett bra liv men sakar sällskap och när han får höra att ett par av hans grannar beställt sig varsin postorderbrud så väcks en längtan i honom, men vem hittar en fru via postorder och vilken sorts kvinna skulle gå med på att gifta sig med någon hon aldrig sett i ett land långt borta. Efter lång tvekan bestämmer han sig ändå för att skicka efter en brud.

I London bor 17-åriga Kathleen. Hennes mamma dog när hon var tre år och när hon var 13 dog även hennes far. Nu vid 17-års ålder tar hon hand om sina yngre halvsyskon, arbetar som gatuförsäljare av bröd och hjälper till med hushållet. Hennes styvmor hånar henne för att hon haltar och säger att hon aldrig kommer att bli gift. Ingen vill ha en handikappad fru. När styvmamman ska gifta om sig ger hon Kathleen två val: komma med till det nya hemmet som hembiträde eller stanna i London och fortsätta arbeta som brödförsäljare. Kathleen bestämmer sig för att i stället bli postorderbrud. Inte kan hennes liv bli sämre om hon gifter sig med en amerikan än det är just nu.

Det är en lång resa både för Kathleen och Donnigan blir det en tid av eftertanke. Hur är egentligen den person som de ska gifta sig med? Kan man verkligen bli lyckligt gift på det här sättet?

När de så äntligen möts så är det inte direkt kärlek vid första ögonkastet, men de har båda två bestämt sig för att de ska få det här äktenskapet att fungera. Frågan är bara om det är tillräckligt.

Många av Janette Okes böcker har ett långsamt tempo och ganska lite egentlig handling. Det kan man dock inte anklaga den här boken för. Jag var i alla fall nyfiken på hur Donnigan och Kathleen skulle få sitt gemensamma liv att fungera.

Jag köpte den här boken som ebok från Christianbook.com. Bokuscdon och bokon har den också som ebok.

Den här boken ingår tydligen i en serie (Women of the West). Om du klickar på en länk kommer du till det jag skrivit om den.
1. The Calling of Emily Evans
2. Julia's Last Hope
3. Roses for Mama
4. A Woman Named Damaris
5. They Called Her Mrs. Doc
6. The Measure of a Heart
7. A Bride for Donnigan
8. Heart of the Wilderness
9. Too Long a Stranger
10. The Bluebird and the Sparrow
11. A Gown of Spanish Lace
12. Drums of Change

Böckerna i serien Seasons of the Heart:
Once Upon a Summer
The Winds of Autumn
Winter is Not Forever
Spring's Gentle Promise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar