tisdag 14 maj 2013

Sacred Diary of Adrian Plass: Adrian Plass and the Church Weekend av Adrian Plass

Det här är första gången någonsin som jag skriver en författares namn tre gånger i rubriken till ett inlägg, men det beror på att den här boken har en absurt lång titel där författarens namn ingår två gånger... Jag köpte den här boken som ebok till min ipad från appstore. Den finns även som ebok på amazon. Både adlibris och bokus har den som inbunden bok.

Det har gått ganska lång tid sedan vi mötte Adrian och hans familj och vänner förra gången. Gerald har gift sig med Joy och de har en 16-årig son, Cameron. Leonard och Angels är gifta och församlingens äldste Edwin är död. Adrians och Geralds församlingar har bestämt sig för att ordna en gemensam församlingshelg och Adrian och Anne ska organisera det hela.

Det blir en oförglömlig helg där mycket går fel men det mesta på något sätt blir helt rätt ändå. Adrian kämpar med en kvinna som hela tiden försöker uppmuntra honom tyvärr har hennes försök en rent motsatt effekt. Leonard Tynn och hans fru Angels har lite problem med sin gps och ingen vet riktigt var de är, utom att de inte är där. Vi får möta många nya personer men till min stora glädje även en gammal bekant, Father John. Father John är nu verkligen gammal och han är en av de personer som med åldern även blivit vis. Han talar några gånger under helgen och lyckas ofta säga precis det rätta i rätt tid. Hans kärlek till Gud och sina medmänniskor är det som hela tiden lyser igenom. ""Go in peace and serve the Lord" That's what the priest says as the Communion service comes to an end. And they are wise words. Without the balm of forgivness and the promise of peace we shall not endure the pain of love and sevice. I can testify to that. Amen" (sida 207)

I ett av de sista mötena efter att fader John har talat sjunger de "It is well with my soul" och sedan ber Adrian en bön tyst för sig själv. Jag citerar här lite av den bönen; "And Leonard and Angels and all of our friends. Lots of them aren't very good at Christianity, Father. In fackt they're rubbish at it really. We all are. Please look after us and, if it's possible put a hymn in our hearts when the bad times come. Help us to be honest and brave like Jesus. I don't want to be a useless "Christian" any more. I want to be with him and you - and them. Forever." (s.210)

Jag tycker om den här boken.

Böckerna i den här serien:
Adrian Plass he(m)liga dagbok
Andromedas brev
The Teatrical Tapes of Leonard Thynn
Adrian Plass ännu he(m)ligare dagbok
Adrian Plass he(m)liga turnédagbok

Andra böcker av Adrian Plass:
En utomjording i S:t Wilfred

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar