onsdag 10 november 2021

Spegeln sprack från kant till kant av Agatha Christie

Jane Marple har varit sjuk och när hon är på bättringsvägen tar hon sig en promenad i det nya området och råkar ramla. Då träffar hon Heather Badcock som tar med henne hem och plåstrar om henne samtidigt som hon underhåller henne med berättelsen om hur hon träffade skådespelerskan Marina Gregg som har flyttat in i Gossington Hall där Miss Marples vän Dolly Bantry bodde tidigare.

En tid senare är det fest i Gossington Hall och när Heather Badcook träffar Marina Gregg berättar hon genast för henne hur hon fick hennes autograf i Bermuda. Fler gäster anländer men efter en stund blir allt avbrutet när Heather plötsligt kollapsar och efter en stund står det klart att hon är död. 
Senare berättar Dolly Bantry om var med under festen allt hon kommer ihåg för sin vän Miss Marple. Hon berättar bland annat om hur Marina Gregg får ett konstigt uttryck i ansiktet när hon pratar med Heather som om fått syn på något eller någon. Dermond Cradok är den polis som undersöker händelsen. Han kommer fram till att Heather har dött av att någon har lagt lugnande i hennes drink. Det är bara det hon spilde ut sin drink och istället fick Marina Greggs drink av henne. Det verkar alltså som att det egentligen var Marina Gregg som var det tilltänkta offret. 

Men inom kort blir fler personer mördade. Miss Marple gör sitt bästa för att komma fram till vad som har hänt innan ännu fler får sätta livet till. 

Jag tycker om Miss Marple och jag tycker att den här boken är bra. Jag kunde inte gissa vem som var mördaren, men när man får veta vem det var så blir det självklart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar