tisdag 16 november 2021

Den oväntade gästen av Agatha Christie

 Jag har svårt att hitta tiden att läsa böcker men lättare att hitta tid till att lyssna på böcker. Från biblioteket kan man låna strömmande böcker att lyssna på och jag har nu läst massor av Agatha Christies böcker vilka vanligt vis är småtrevilig (trots morden) lagom spännande läsning. 

Den här boken börjar med att en man, Michael Starkwedder, kör i diket med sin bil på natten när han är ute och kör på ganska öde plats på den Walesiska sydkusten. Han tar sig fram till ett isolerat hus för att få hjälp. Ingen öppnar så han tar sig in på egen hand för att komma åt telefonen. Då upptäcker han en död man i en rullstol, skjuten i tinningen. I samma rum upptäcker han en attraktiv blond kvinna, Laura Warwick. Hon håller en revolver i handen och erkänner genast att det är hon som har skjutit sin man, Rickard, som hon har hatat i många år nu. 

Michael Starkweeder vägrar dock tro på detta. Han stannar kvar fast besluten att hjälpa henne Tillsammans hjälps de åt att komma på en historia till vad som har hänt och göra sig av med komprometterande bevis. Laura drar sig till minnes fiender ur Rickards förflutna och de skriver en lapp som de lämnar på hans kropp där de försöker få det att se ut som att han har blivit skjuten av en MackGreggor vars som han körde ihjäl en natt när han var full. 

Polisen kommer och en utredning börjar och undan för undan kommer mer och mer fram. Men ska vi någonsin få veta hela sanningen. 

Den här boken tyckte jag var spännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar