onsdag 22 juli 2015

Nåjdens sång av Martin Widmark

Det här är den fjärde boken om David och Larissa. Larissa åker till Ryssland för att hälsa på släkten. David är kvar hemma och saknar henne. Han ägnar väldigt mycket tid åt att göra fint i familjens trädgård eftersom hans föräldrar betalar honom för det och han behöver pengarna för att kunna hålla kontakten med Larissa. Det är dyrt att ringa och smsa till Ryssland...

När Larissa äntligen kommer hem så är lyckan nästan total. Det finns dock ett smolk i bägaren. David och hans familj brukar varje år åka upp till Lappland och besöka vänner samen Johan och hans son. I år kan de dock inte åka och Johan har hört av sig till familjen och berättat att hans som har kört av vägen under konstiga omständigheter när han fraktade ett borrprov. Nu har de inte hört av Johan på ett tag och de börjar bli lite oroliga för honom.

Eftersom de fortfarande har sommarlov föreslår Larissa att hon och David ska åka upp till Lappland och semestra i stugan där han brukar semestra med sina föräldrar. Då kan de ta reda på hur det är med Johan och hans som och kanske hjälpa dem om det behövs.

Det blir en mycket äventyrligare resa än de någonsin kunnat föreställa sig och de dras in i en gammal kamp om markrättigheter.

Det här är inte min favorit i serien.

Andra böcker i samma serie:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet
Zoomysteriet

Böckerna om Halvdan Viking (också skrivna av Martin Widmark):
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

Man kan köpa den här boken som kartonnage (cdon, adlibris, bokus), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (adlibrisbokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar