måndag 22 juni 2015

Mumiemysteriet av Martin Windmark

Den här boken är en av många böcker i serien om de unga detektiverna Lasse och Maja i den lilla staden Valleby. Den här gången är det problem på museet. En morgon kommer nattvakten springande. Han är skräckslagen och säger med andan i halsen och säger att mumien har vaknat. När polisen kommer visar det sig att mumien inte bara har vaknat den har även skurit ut en tavla ur sin ram och stulit den. I ett kvarlämnat brev står det att mumiens hämnd är fruktansvärd men rättvis. Där hotar man även med att om museet inte betalar så kommer fler tavlor att bli stulna.

Polischefen vet inte vad han ska tro och Lasse och Maja kopplas in på fallet. Nu gäller det att komma till botten med hela historien. Kan det vara så att mumien faktiskt har vaknat eller är det något annat på gång för vad skulle en 3000 år gammal mumien egentligen ha pengar till.

Den här boken finns i mitt klassrumsbibliotek. LasseMaja böckerna är mycket populära bland mina elever och det här är en typisk LasseMaja bok. Mycket lättläst, trevlig och lite småspännande.

LasseMaja böcker som jag läst:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Hotellmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet
Zoomysteriet

Böckerna om Halvdan Viking:
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

Man kan köpa den här boken som inbunden i den här upplagan (adlibris, bokuscdon), inbunden i ny upplaga med färgbilder (cdon, adlibris, bokus) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar