söndag 14 juni 2015

Kaninkatastrofen av Ingelin Angerborn

Det här är den tredje boken i serien om den klantige pojken Viking som alltid lyckas ställa till det för sig, särskilt när Meltem som han är kär i är i närheten. Tillsammans med sina vänner Viktor och Vilma har han bildat klubben klant och kompani. De träffas i sitt klubbhus och planerar anti-klant övningar för att bli mindre klantiga.

En dag frågar Meltem om någon i klassen kan passa hennes kanin när hon är bortrest. Utan att tänka efter i ens en halv sekund erbjuder Viking sig med STOR iver att ta hand om kaninen när hon är borta. Meltem ser dock minst sagt tveksam ut till förslaget och då drämmer Viking till med att han är kaninexpert och att de har jättemånga kaniner hemma. Det är sant att de har många kaniner hemma, Vikings mammas kaniner, men Viking är inte kaninexpert, Absolut inte.

Meltem har väl egentligen inte så mycket att välja på så till sin stora glädje få Viking äran att passa kaninen. Han gör det till klubbens nästa anti-klant övning vilket leder till en lite pinsam situation när Meltem hittar Vilma och Viktor inne på toa när hon är hos Viking för att lämna kaninen. Bortsett från den lilla incidenten går det bra med kaninen hela första dagen. Viktor, Vilma och Viking börjar tänka att de inte är så klantiga när allt kommer omkring, men nästa dag när Viking vaknar är kaninen försvunnen och snart ska Meltem komma för att hämta sin kanin igen.

De här böckerna är småkul läsning och mina elever tycker om dem. Den här boken finns i klassrumsbiblioteket.

Böckerna i den här serien:
Kartkatastrofen
Klockkatastrofen
Kaninkatastrofen
Kungskatastrofen
Kalsongkatastrofen
Kalaskatastrofen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar