söndag 28 september 2014

A Place Called Hope av Philip Gulley

Det har gått några år sedan vi mötte Sam Gardner. Sönerna är nu stora den äldste har precis flyttat hemifrån för att gå på college och den yngre har bestämt sig för att när han går ut skolan till våren ska han gå med i armén. Barbara hittar ett jobb som hon trivs med på stadens bibliotek. Det är förändringens tider. I församlingen är det dock ungefär som vanligt. De har sina årliga tillställningar som kyckling och nudel försäljning och progressivt julspel. De vanliga personerna är upprörda över samma saker som vanligt. Livet går på de vanliga julspåren, men så hoppar Sam in och gör en sjuk kollega en tjänst. Det visar sig att den vigsel han erbjudit sig att förrätta är en vigsel mellan två lesbiska. Det är inte en riktig vigsel eftersom den inte är laglig, men det blir stor bråk i församlingen igen.

Det här hade kunnat blåsa över som så många andra strider under Sams tid som pastor, men Sam är trött på att kämpa. Trött på att ständigt behöva förklara sig. Trött helt enkelt. Han lämnar in sin avskedsansökan och sedan när eftertankens kranka blekhet kommer så är det för sent. Sam börjar leta arbete utan framgång. Det enda han faktiskt är bra på är att vara pastor. Så blir han kallad till en liten församling i Hope. Församlingen består bara av tolv medlemmar, men det verkar bra. Han och Barbara åker ner dit på intrevju. Det känns bra och efter ett tag går flyttlasset.

I församlingen i Harmony är det rörigt efter att Dale, Fern och Opal kallat en pastor som ingen i församlingen trivs med. Sam trivs i Hope. Men efter ett tag kommer saker och ting i kapp honom. Alla platser har ju sina problem. En sak som Sam har svårt att förlika sig med är att de under gudstjänsten har föredrag om saker som modelltåg och filtstickning. Det som dock är svårast för både Sam och församlingen i Harmony är att de skildes åt på ett så dåligt sätt. Så församlingen i Hope och församlingen i Harmony gör gemensam sak för att se till att de får till en försoning och ett bra avslut.

Den här boken var okey.

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends
A Place Called Hope
A Lesson in Hope

Jag köpte den här boken som ebok (bokus, cdon) och läste den på min iPad. Man kan även köpa den som inbunden (cdon, adlibris, bokus). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar