onsdag 2 oktober 2013

Rena snurren, Lotta! av Merri Vik

Det här är bok nr 9 i serien om Lotta. Lotta, Giggi och deras mammor är nu äntligen i Köpenhamn på den resa som Lotta och Giggi vann i en hattparad (se Lotta är sig lik). De har en trevlig semester utom att de gång på gång lyckas förarga en dam (som de ger namnet Maran) som bor granne med dem på hotellet. Hon gör dem så nervös att det blir helt tokigt varje gång de stöter på henne. Inte blir det ett dugg bättre när det visar sig att hon är syster till deras klassföreståndare Lockige Fridolf och att han också är i Köpenhamn tillsammans med henne...

På vägen hem ska de besöka släktingar i Skanör. Paul, Lottas fyra år äldre syssling, befinner sig också där eftersom han fått sommarjobb som simskolelärare. Lotta har sett fram emot att få träffa honom (inte för att hon är kär eller något sånt förstås...) men när de kommer dit är han inte hemma, men på skrivbordet ligger det bilder på flera söta tjejer. Lotta bestämmer sig för att spela honom ett litet spratt. 

Väl tillbaka i sin egen stad igen får Lotta tillfälligt jobb i kvarterets butik när ägaren blir sjuk. Det är ett jobb som hon klara riktigt bra och helt utan sina vanliga missöden. Dessutom hjälper de sin biologilärare när han guidar olika höjdare genom skolans samlingar. Lotta fattar särskilt tycke för en tankspridd liten man som hela tiden är på väg att villa bort sig. När hans pass sedan försvinner engagerar Lotta alla sina vänner i ett försök att leta reda på det.

Det här var en okey Lotta-bok. 


Lotta-böcker som jag läst i utgivningsordning:
1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29. Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
45. Det ordnar sig, Lotta

Till min stora glädje har dessa böcker getts ut igen som ebok (bokusadlibris). På Marikas bokdagbok kan du läsa mer om Lotta-böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar