söndag 10 mars 2019

Prinsessan och pottan av Andrea Pinnington

Den här boken handlar om Prinsessan som fortfarande har blöjor. Hennes mamma, pappa och storebror har inte blöjor. Bara Prinsessan och hennes lillasyster har fortfarande blöjor. Det är okej att lillasyster har det hon är bara en bebis, men Prinsessan börjar bli stor tänker hon. Hon går med sin mamma till en affär och köper en potta och till en annan affär och köper trosor.

Sedan är det dags att börja använda pottan. Först provar prinsessan hur det går att dra trosorna upp och ned och sedan sätter hon sig på sin nya fina potta och väntar och väntar. Till slut kommer det kiss. Då lär mamma henne toareglerna: torka, tömma och spola, tvätta händerna.

Ibland hinner prinsessan inte till pottan i tid och då kan det hända att det kommer lite kiss på golvet, men mamma och pappa blir inte arga. De vet att hon försöker och tycker att hon är duktig. Prinsessan Får öva mycket innan hon lär sig bajsa i pottan, men en dag lyckas hon. Ella känner sig duktig. Nu är det bara lillasyster som har blöjor.

Den här boken har en knapp man kan trycka på för att höra människor hurra. Min dotter gillar den här boken och jag med. Jag tycker att den var förvånansvärt pedagogisk och att den faktiskt går igenom flera av stegen in potträningen på ett bra sätt.

Andra böcker om pottan:
Eine slutar med blöja av Linnéa Almgren
Leo på pottan av Linne Bie
Max potta av Barbro Lindgren
Nejlika har en potta av Hanna Zetterberg Struwe
Prinsessan på pottan av Tony Ross

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar