onsdag 30 maj 2018

Broderband 6 Spökkrigarna av John Flanagan

Det här är den sjätte delen i serien Broderband av John Flanagan. Brödrabandet Hägrarna som leds av den unga Hal befinner sig fortfarande på uppdrag i Aralien. De har precis utfört sitt uppdrag och ska bege sig hemåt när de överraskas av en storm. De har varit i stormar förut, men det här är inte en vanlig storm. Den fortsätter och fortsätter med oförminskad styrka i dygn efter dygn. Tills de alla börjar undra om de ens kommer att överleva. När så stormen äntligen ger med sig befinner de sig i helt okända trakter. De börjar få mycket ont om vatten och det finns inga chanser att deras vattenförråd skulle räcka om de vände hemåt.

Besättningen bestämmer sig därför för att fortsätta ut i det okända i hopp om att finna land och sötvatten. Vattenransoneringen tär på dem och de får fortsätta i dagar utan att se några tecken på land. I sista stund skymtar de en okänd kust. De stiger i land och hittar färskvatten och skogar med både bekanta och nya okända djur som de kan jaga och äta. Men det finns även människor på ön. De vet dock inte vilka de är eller om de är fientliga eller inte eftersom de håller sig undan från dem. Dessutom får de stora problem med en jättestor och farlig björn.

Det blir björnen som blir det största problemet ganska snart efter att de stigit i land. Snart blir det uppenbart att den är livsfarlig och inte tänker lämna dem i fred. Det blir ett svårt problem att lösa, men när det väl är löst leder det till att de får kontakt med och och senare blir goda vänner med dem som bor på ön. De har det bra, men ska de lyckas återvända hem och vilka är de mystiska spökkrigarna som de får höra om.

Det här är min favorit i serien utom första boken "De utstötta" som jag tyckt allra mest om. Jag tycket att beskrivningar av strider och förberedelser inför dessa är ganska trist att läsa och den här boken innehöll ganska lite sånt. Det var spännande att läsa om hur de klarade sig i en helt ny och främmande miljö.

Andra böcker av John Flanagan:
Serien om Broderband:
De utstötta
Inkräktarna
Jägarna
Slavarna
Skorpionberget
Spökkrigarna

Böckerna i serien Spejarens lärling:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om Skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästning
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i ödemarken
Kejsaren av Nihon-Ja
De glömda berättelserna
Den nya lärlingen

Spejarens lärling De första åren:
Tornerspelen i Gorlan
Slaget om heden

Man kan köpa den här boken som ebok (bokus, adlibris) eller som inbunden (adlibris, bokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar