måndag 11 september 2017

Hur du stjäl en drakjuvel av Cressida Cowell

Det här är den nionde boken om Hicke. Hicke är utkastad och vandrar runt ensam tillsammans med de tre drakar som lyckades fly tillsammans med honom. Alvin och hans mamma har tagit över slottet och gjort alla som inte håller med dem till slavar på slavfortet Mörkrets hjärta. Där tvingas de dag ut och dag in leta efter drakjuvelen. På slottet befinner sig Hickes pappa, hans bror, hans lärare Gape och Fiskfot. Hicke är fast besluten att ta sig in där och rädda Fiskfot, som är den ende som inte svikit honom.

Han förklär sig och lyckas faktiskt ta sig in på fortet i förklädnad. En förklädnad som är så bra att hans egen pappa inte känner igen honom. Han välkomnas dock av sin far som utan att känna igen honom tar upp honom som en medlem i sitt gäng. Hicke försöker att ta reda på vad som har hänt med Fiskfot, men det är svårt för ingen vill tala om de slavar som försvunnit under det fruktlösa sökandet efter drakjuvelen. I fortet träffar han de lilla rädda slavflickan Äggla-Vakt som vet vad som hänt med Fiskfot men inte vill berätta det för det är inte bra för moralen att tala om de försvunna. Men hon berättar en saga för Hicke. En hemsk saga om vad som hänt en av slavpojkarna. Hicke kan inte låta bli att oroa sig för att sagan ska vara sann och handla om Fiskfot. Hicke börjar förtvivla. Hur ska han som slav i slavfortet kunna göra någon skillnad alls.

Hicke har blivit äldre och hans värld har blivit allvarligare och farligare. Det är är inte en rolig bok på det sätt som de tidiga böckerna i den här serien var, men jag tycker mycket om den. Hicke är en väldigt sympatisk hjälte och trots allt som händer känner jag mig i alla fall säker på att Hicke kommer att klara det på något sätt.

Böckerna om Hicke:
Hur du tränar din drake
Hur du blir pirat
Hur du pratar med drakar
Hur du stjäl en potatis
Hur du blir en riktig hjälte
Hur du (nästan) korsar Atlanten
Hur du krossar en drakes hjärta
Hur du stjäl en drakes svärd
Hur du stjäl en drakjuvel

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar