tisdag 10 maj 2016

Prinsessan Madeleine av Daniel Nyhlén

Den här boken om prinsessan Madeleine är från 2013 och det gör att den känns lite gammal. Sedan dess har det hänt en hel del i Madeleines liv och i kungafamiljen. Här står det bland annat att Madeleine är nr fyra i tronföljden. Nu är hon nummer sex i tronföljden och har dessutom hunnit få två egna barn som är nummer sju och åtta i tronföljden.

Det här en tung, stor och ganska tjock bok som innehåller massor av bilder från Madeleines liv. Om man har hängt med i skvallret i kvälls och veckotidningarna tvivlar jag på att man hittar något nytt i den här boken, men den är en genomgång av prinsessans liv i text och bild med fokus på hennes vuxenliv. Här kan vi läsa om hennes vänner, tiden som partyprinsessa, familjen, hundarna, festerna, de officiella uppdragen och pojkvännerna. Det står en del om Jonas, den brutna förlovningen och den nya förlovningen med Chris O'Neill.

Här skriver Daniel ganska mycket om Madeleines komplicerad relation till pressen och hur obekväm hon har varit med att vara en offentlig person. Eftersom hon "bara" är prinsessa och inte tronföljare så har hon heller inte fått lika mycket utbildning i att hantera pressen och vara en offentlig person, vilket faktiskt förvånade mig. Man måste ju säga att Madeleine mer och mer har växt in i sitt uppdrag. Detta är mindre förvånande. Som ung är det svårt nog att veta vem man är och vad man vill och tycker utan att ha allas ögon på sig. När man växt upp och blivit mer trygg i sig själv är det också lättare att vara trygg utåt.

Den här boken var lite halvintressant läsning, men det är absolut inget jag vill äga eller som jag kommer att läsa om.

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus och cdon.

Andra böcker om prinsessan Madeleine:
Madeleine : prinsessan privat

Andra böcker om våra kungligheter:
Carl Philip - Prinsen som inte fick bli kung av Johan T Lindwall
Victoria : prinsessan privat - Johan T Lindwall
Victoria: prinsessa och mamma - Johan T Lindwall
H.K.H. Victoria-ett personligt porträtt av Catarina Hurtig
Victoria: drottning med tiden av Herman Lindqvist
Victoria, Victoria! av Alice Bah, Elisabeth Tarras-Wahlberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar