fredag 27 november 2015

Kom igen Sigge av Lin Hallberg

Det här är den tredje boken i Serien om Elina och hennes älsklingshäst Sigge. Det är jul och jullov. Elina firar jul med familjen och får massor av de saker som hon önskat sig, mest hästgrejer förstås. Men det bästa med julen är juldagen för då ska Elina och mamma få vara i stallet hela dagen och ta hand om hästarna. Det börjar helt perfekt bara mamma och Elina är i stallet tillsammans med alla hästarna precis som Elina drömt om, men så dyker Jossan, som är skötare på Elinas älsklingshäst Sigge, upp och det känns som om alla drömmarna går i kras. Till Elinas förvåning blir det dock riktigt bra och hon och Jossan blir bättre vänner. De bestämmer till och med att Elina ska få följa med som sköttjej på Sigge när Jossan tävlar med honom för första gången.

Det blir ett lov då Elina få vara väldigt mycket i stallet och lära sig mer om hur hon ska ta hand om hästarna. Tävlingen blir inte precis som hon tänkt sig i början, men sedan blir det riktigt bra ändå. När skolan ska börja igen kan Elina knappt vänta med att få berätta för sina klasskompisar och ridkompisar om sin fantastiska jul, men när hon gör det så blir det inte alls som hon hade tänkt sig. Istället för att blir glada blir de andra tjejerna sura på henne och för första gången känns det inte roligt att åka till ridskolan.

Jag tycker bättre och bättre om de här böckerna ju fler jag läser. Det handlar väldigt mycket om ridskolan, men det är även riktigt trevliga vardagsskildringar av en ganska normal (och mycket hästtokig) 7-årings liv.

Böckerna om Sigge:
Alla älskar Sigge
Torsdagar med Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Ridläger med Sigge
Simma lugnt Sigge
Äventyr med Sigge
Det spökar Sigge
Hoppa högt Sigge
Äntligen Sigge
För alltid Sigge
Sommaren med Sigge
Du och jag, Sigge

Lättlästa böcker om Sam och Sigge:
Sam och Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och riddarbröderna
Sam och Sigge och den långa resan
Sam och Sigge och den första julen

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, bokus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar