lördag 28 november 2015

Flickan med glasfågeln av Esme Kerr

Det här är den första boken i en ny serie. På engelska har även del två kommit ut.

Edies föräldrar dog när hon var lite och tills nu när hon är 11 år har hon bott med sin farmor, Babka, men när hon blir blind får hon inte behålla Edie längre. Babka kommer till ett ålderdomshem och Edie kommer till sin moster på Folly Farm. Där bor även hennes avskyvärda kusiner 13-åriga Lyle och tvillingarna Jason och Tom. De gör livet mycket svårt för Edie, så svårt att hon gör ett misslyckat försök att rymma. 

Samtidigt har hennes kusin Charles ett problem. Hans goda vän, prins Stolonov, har sin dotter på en mycket strikt internatskola där eleverna inte ens får ha en mobiltelefon. Dottern Anastasia har problem med att hennes saker försvinner. Det verkar som att någon retas med henne. Det han behöver nu är ett diskret sätt att ta reda på vad som händer på skolan som är mycket gammeldags och inte tillåter sina elever någon modern teknik överhuvudtaget och inte vill att föräldrarna ska lägga sig i för mycket. Charles lovar att ordna det. Vad han behöver är en smart flicka i rätt ålder. Då kommer han att tänka på sitt kusinbarn Edie som han inte haft just någon kontakt med tidigare. 

Edie är desperat. Hon vill bort från Folly Farm till varje pris. När hennes kusin Charles erbjuder henne jobbet som spion/livvakt på Anastasias skola, Knight's Haddon, så tar hon erbjudandet. Hon tycker inte direkt om hans order om att inte bli vän med någon inte ens Anastasia, men hon är som sagt desperat. Knight's Haddon är dock inte vad hon trott och att ta reda på vad som händer är lättare sagt än gjort. Edie tycks inte kunna lita varken på lärarna eller de andra eleverna. Hur ska hon lyckas ta reda på vad som egentligen händer?

Jag tyckte om den här boken. Den var spännande och man kastas runt med Edie hennes letande efter sanningen om vad det egentligen är som händer på  skolan. 

Man kan köpa den här boken inbunden på svenska (adlibris, bokus, cdon) eller på engelska som inbunden (bokus, cdon, adlibris) och pocket (cdon, adlibris,bokus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar