lördag 14 mars 2015

Full rulle, Lotta! av Merri Vik

Det här är bok nr 34 om Lotta. Lotta har nu tagit studenten och sommarjobbar på tidningen Nya Journalen där Giggis moster, Kajsa, också jobbar. Eftersom Kajsa vill få in några nya fräscha reportage med vanliga människor i tidningen skickar hon ut Lotta och Giggis kusin Peg på uppdrag. De får fria händer att ge sig ut i landet, med ersättning för sina utgifter och lön,  för att skaffa nya intryck och skriva en rapport varje dag. De bestämmer sig för att ta sig runt på cykel och rivstartar med att de och cyklarna får åka med Pegs syster till Kolmården.

Sedan fortsätter deras äventyr i diverse småstäder. De letar reda på en bortflugen papegoja och räddar därmed en filminspelning. Lottas vän skådespelaren Peter och de andra skådespelarna i filmen blir mycket glada och av en slump hamnar de på en bild som publiceras i tidningen. De råkar bli inblandade i en prisutdelning och hamnar i tidningen. Sedan deltar de i ett veteranbilsrally och hamnar i tidningen med Peter igen. De hinner även gå på auktion, Lotta blir utelåst och tillbringar en natt i ett gammalt hönshus, de träffar många nya vänner och Lotta skriver ca 9 kåserier/reserapporter till tidningen.

När de kommer hem få hon ett kort från Paul där han poserar tillsammans med tre söta tjejer. Det visar sig att han har sett alla korten på Lotta i tidningen där hon blir omfamnad av olika killar. För omväxlingsskull blir de dock inte osams.

Den här Lotta- boken tyckte jag inte så mycket om. Den är lite för mycket. Det är otrolig hur Lotta hela tiden hamnar i tidningen och att Paul som befinner sig i Frankrike lyckas få se alla dessa bilder... Och alla tursamma sammanträffanden de råkar ut för. När man kommer till det åttonde på rad i samma bok börjar det bli lite väl överdrivet...

Lotta-böcker som jag läst i utgivningsordning:
1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29. Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
45. Det ordnar sig, Lotta

På Marikas bokdagbok kan du läsa mer om Lotta-böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar