måndag 4 februari 2013

Married by Mistake av Abby Gaines

För över ett år sedan när jag köpte min läsplatta så hittade jag massor av websidor som erbjöd gratis e-böcker. Jag laddade ner e-böcker från bl.a. Project Gutenberg, Christianbook och även några böcker från Harlequin. Idag ser Harlequins hemsida lite annorlunda ut, men man kan fortfarande ladda ner några gratis e-böcker därifrån även om jag inte vet om den här finns kvar.

Det här är så klart en typisk kärleksroman. Det räcker med informationen på framsidan på boken för att förutsäga handlingen, men det är ju som det ska vara i den här generen...

Casey Green har lurat sin fästman sedan många år till tv-programmet Kiss the Bride. Han kommer att överaskas av henne iklädd bröllopsklänning då förväntas han fira och sedan ska de gifta sig allt i live tv. Men det blir inte som Casey har tänkt istället för att fira till henne dumpar han henne i live tv. Kanalens ägare Adam Carmichael ser allt detta och för att rädda kanalen från en skandal så träder han fram och friar till Casey. Innan de vet ordet av är de gifta med varandra och på sin smekmånad. Deras första tanke är att få äktenskapet ogiltigförklarat så fort som bara möjligt, men så kommer de på att de kan ha nytta av att vara gifta. Casey vill komma bort från sin familjs krav på henne och få ett eget liv. Adams pappa har testamenterat sina pengar till honom under förutsättning att han är gift när han är 30 år. De bestämmer sig för att fortsätta vara gifta, bara på låtsas dock, i en månad för att lura alla besvärliga släktingar att de gift sig på riktigt.

Självklart blir de båda kära under den här månaden även om det tar ett tag för Adam att erkänna detta ens för sig själv och under vissa komplikationer kommer det romantiska slutet. I epilogen är de som brukligt är mycket lyckligt gifta och har fått sitt första barn (trots att Casey fått höra att hon aldrig kommer att kunna få barn).

Det här är inte en bra bok, men om man plockar upp den här boken förväntar man sig knappast stor litteratur. Den här boken ger precis det man förväntar sig av en bok i den här generen. Det är som när man var liten och läste Enid Blytons fem-böcker. Man visste ungefär vad som skulle hända och helt hur det skulle sluta.

Man kan köpa den här boken till sin läsplatta från Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar