torsdag 5 oktober 2017

Ponnysommar av Lin Hallberg

Det här är den andra delen i serien om Myggan och Santos, hästen hon är fodervärd åt. Livet är ganska bra just nu för Myggan. Hon har kommit ikapp i skolan, sommaren är på väg att börja och snart är det sommarlov. Det är så mycket lättare att ha häst på sommaren när den kan gå ute på sommarbete tillsammans med andra hästar.

Men mitt i att Myggan är som lyckligast kommer det saker som stör. Hennes klasskamrater börjar undra om Myggan fått en ny mamma. Då blir Myggan lite orolig. Hon tycker i och för sig väldigt mycket om Marianne, och i alla fall ganska mycket om Elsa. Men vad skulle hennes mamma som dog för några år sedan tycka om att Myggan får en ny mamma.

Sedan får Myggan veta att de inte kommer att få ha några hästar kvar i Rackarstallet eftersom kommunen har bestämt att de ska bygga en golfbana där. Myggan blir jättearg och bestämmer sig genast för att protestera, men hjälper det verkligen att några skolbarn protesterar när kommunen har bestämt sig?

Dessutom börjar hennes två bästa vänner som också haft sina hästar på Rackarstallet att hitta andra intressen än hästarna. Detta här helt obegripligt för den fullkomligt hästtokiga Myggan och hon blir ledsen och orolig när hon känner att hon är på väg att förlora sina vänner.

Det blir både en rolig och en jobbig sommar för Myggan och hennes vänner, men Myggan börjar upptäcka att även om det inte blir som man önskat så kan det faktiskt bli riktigt bra ändå.

Myggan är en ganska jobbig unge med väldigt mycket humör. Hon är verkligen inte perfekt men jag gillar inställningen som Marianne ger uttryck för: ""Jag trot nog att alla är elaka ibland", säger Marianne. "Det viktiga är väl att man förstår det och försöker göra något åt det." s.162

Jag tycker om den här boken.

Böckerna i den här serien:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Böckerna om Teddy och Myggans styvsyster Elsa (Myggan är också med på ett hörn):
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
Ridläger med Sigge
Simma lugnt Sigge
April, april Sigge
Det spökar Sigge
Sally och Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar