torsdag 16 april 2015

Rena cirkusen, Lotta! av Merri Vik

Det här är bok nr 35 om Lotta. Efter sina respektive sommarjobb har Giggi och Lotta lite ledig tid som de ska tillbringa i Lottas familjs sommarstuga. Det blir dock inte så vilsamt som Giggi hoppats på, men det blir det ju aldrig särskilt vilsamt när man är med Lotta.

Det visar sig att Svarten, journalisten som Lotta lyckats snuva på många uppdrag, har tillfälligt jobb som guide på ett slott i närheten av Lottas familjs landställe. Så Lotta och Giggi åker dit för att gå den guidade turen och de blir imponerade av Svarten och fascinerade av slottet. När Svarten sedan plötsligt försvinner blir de oroliga. Inte skulle han bara ge sig av så där så de åker till slottet för att titta och blir tillfälliga guider. De lyckas även hitta Svarten som blir dem evigt tacksam.

Giggi står för nästa skräll när hon hittar en cirkus i de lugna skogarna i närheten av slottet. För att hjälpa cirkusen ska Lotta skriva om den i tidningarna och dessutom får hon en god idé som kan hjälpa cirkusen på lång sikt.

Lenni har kärleksbekymmer och av någon anledning kommer han till Giggi och Lotta och ber om hjälp och råd, vilket de också ger honom. Även om jag faktiskt inte förstår hur de blev sams utan att ha rett ut de som var grunden till deras konflikt.

Lotta bestämmer sig för att ge sin nybörjade men lovande journalistkarriär på båten och istället samla erfarenhet genom att jobba som städare och vårdbiträde i Stockholm. Hon anser att en journalist behöver erfarenhet av flera olika jobb och dessutom vill hon gärna komma närmare Paul. Han tycker dock inte att hon ska släppa det jobb hon har och de blir osams, igen,,, Jag har sagt det hur många gånger som helst, men jag förstår inte vad hon ser hos Paul.

Jag är inte särskilt förtjust i de flesta av de här senare böckerna om Lotta. Därför blev jag glatt överraskad av denna som jag faktiskt tyckte var helt okey.

Lotta-böcker som jag läst i utgivningsordning:
1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29.Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
35. Rena cirkusen, Lotta!
45. Det ordnar sig, Lotta

På Marikas bokdagbok kan du läsa mer om Lotta-böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar