torsdag 27 augusti 2015

Ture Sventon i London av Åke Holmberg

Det här är den tredje boken om Ture Sventon. Jag läste och tyckte om de här böckerna som barn men de enda böcker som jag faktiskt vagt kommer ihåg var den första och den andra boken i serien. På den här kände jag igen framsidan men inte innehållet.

Ture Sventon blir kontaktad av Lord Hubbard som har problem med att någon smyger runt i hans hus. Smygaren har ännu inte stulit något men det är ju bekymmersamt när okända människor smyger runt i huset och Lord Hubbard kan inte komma på någon naturlig förklaring till det så han beger sig till Stockholm för att söka upp den berömda detektiven T. Sventon. Lord Hubbard framför sitt ärende på ett sällsynt långsamt och invecklat sätt men när Ture Sventon väl fått klart för sig vad saken gäller så bestämmer han sig för att åta sig fallet. Med sig till London får han sin trogna vapendragare Herr Omar som fått rådet av sin läkare att söka upp ett fuktigare klimat.

Tillsammans gör de allt för att ta reda på vem det är som smyger runt i huset, Ture Sventon misstänker nämligen att det är den store skurken Vilhelm (Ville) Vessla, och vad han vill egentligen. De stöter på en oväntad komplikation. Hur spanar man egentligen i Londons dimma. Men problem är till för att lösas och Ture Sventon är inte för intet tidernas största privatdetektiv.

Jag tyckte att den här boken bitvis var lite seg. Men annars var det trevlig nostalgi läsning.

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Andra böcker om Ture Sventon:
Ture Sventon i Paris
Ture Sventon i varuhuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar